lauantai 1. elokuuta 2015

Kesä ja ilotulitteet

TÄÄLLÄ ON NIIN KUUMA

Lämpötila hivuttelee jatkuvasti kolmeakymmentä ja ilmankosteus on jotain 80-95% luokkaa... Asuntolahuoneeseeni paistaa aurinko aamusta iltaan, joten kylmä tämä huone ei todellakaan enää ole. Ennemminkin tuntuu siltä, kuin asuisin uunissa... Luulenpa, että olen jo aika hyvin paistunut kun lähdön hetki koittaa muutaman viikon päästä. Saatan jopa olla ylikypsä.

Vaihtoa on tosiaan enää muutama viikko jäljellä! Ensi viikolla edessä on vielä viimeiset kouluhommat (kaksi tenttiä), joiden jälkeen saan vielä nauttia Sapporosta pari viikkoa rauhassa lomaillen ennen kuin kone lähtee kohti Suomea. Lähden kotiin 20. elokuuta, joten päiviä on jäljellä enää 19! Hullua!

Täällä kesään kuuluvat olennaisesti ilotulitteet, ja ilotulitustapahtumia tuntuukin olevan jatkuvasti jossain. Kävin itse katsastamassa Makomanain ilotulitusmeiningit tuossa pari viikkoa sitten. Oli muuten ihan helkkarin hienoja paukkuja! Tässäpä muutama kuva, koska digikamerani yllätti ja niistä tuli jopa ihan hyviä:

Nebula
Värinebula
Uhuhuhu niin nättejä
Savu oli ajoittain aika pahasti tiellä
"Sieni"
Fazerin vihreä kuula!
Melko meiningit
Paikka oli aika jännä. Se oli jonkinmoinen stadion, jonka yksi reuna oli kokonaan ilotulitekäytössä. Istumapaikkoja oli stadionin vastakkaisella laidalla sekä keskellä. Me istuimme tuolla keskellä lattiatasolla ja oli kyllä aivan loistavat paikat! En ole ikinä nähnyt ilotulitteita noin läheltä, enkä yleensäkään noin hienoja... Ilotulitteiden mukana oli musiikkia ja paukut poksahtelivat lähes täydellisessä rytmissä. Tuo ilta on ehdottomasti yksi hienoimmista muistoistani tältä vuodelta!

Ilotulitteiden lisäksi kesällä esillä on myös yukata, eli eräänlainen kimonon tyyppinen mutta kevyempi viritelmä. Pitihän sellainen itsellekin hankkia kun nyt kerran oli mahdollisuus, ja oli kyllä hyvä ostos! Olen pitänyt tuota päälläni nyt kahdesti, kerran Makomanaissa ja kerran eilen, kun menimme katsomaan läheisen jokirannan ilotulitushommia. Nämä kuvat ovat eiliseltä.

Kampaus oli tässä vaiheessa iltaa jo hieman väsähtänyt...
Kampaus ei ollut ainut, joka oli hieman väsähtänyt.
Yukataan pukeutuminen ei ole mikään kovin simppeli homma, ainakaan ensimmäisellä kerralla. Tuon vyön eli obin alla on jo kaksi muuta nauhaa, jotka pitävät erinäisiä kerroksia paikallaan! Eilen meillä oli onneksi japanilainen kaveri mukana, joka puki sekä minut että toisen kaverini jossain viidessä sekunnissa :D Itselläni tuon päälle pukeminen on vielä aikamoista rähmäkäpälän räpellystä mutta eiköhän se siitä pikku hiljaa! 

Ostin oman yukatani tuosta viereisestä ostoskeskuksesta. Ostamaani settiin kuuluivat yukata, vyö eli obi sekä perinteiset sandaalit eli geta. Setillä oli hintaa n. 10000 jeniä eli n. 73 euroa mutta ostin siihen päälle vielä hiushärpäkkeen, pienen kassin sekä toiset kengät sillä settiin sisältyneet kengät ovat aivan kamalat. Ei niitä ole minun jaloilleni kyllä luotu! Kuvitelkaa kenkä, jonka keskellä on nuora joka tulee pottuvarpaan ja seuraavan varpaan väliin. Ongelma tässä on se, että nuora on oikeasti keskellä kenkää. Kaikki muut varpaat yhdessä eivät todellakaan vie yhtä vähän tilaa kuin pottuvarvas yksinään! 

Sepä niistä hommista. Aurinko alkaa olla sellaisissa asemissa, ettei enää tee mieli olla koneen ääressä. Tai ylipäätään missään. D:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti