maanantai 3. marraskuuta 2014

Hyvän mielen päivitys

Mmmm testasin juuri asuntolahuoneessani olevaa kylpyammetta ensimmäisen kerran, ja tuli niin hyvä mieli että päätin nakella sitä hyvää mieltä vähän tännekin. Kämppäni on tällä hetkellä ihan hullun kylmä (jääräpäänä en tahdo käyttää lämmitintä ennen kuin on ihan pakko sillä se maksaa), joten oli ihanaa vain lillua tuolla lämpimässä vedessä ja hörppiä kylmää mandariinijuomaa <3 Amme on toki hieman pieni, mutta kyllä se asiansa ajaa. Kovin usein sitä ei tosin kehtaa käyttää etteivät vesi- ja kaasulasku paisu ihan mahdottomiin summiin.

Tänään oli kiva kiva päivä! Riikan synttäreiden kunniaksi käytiin porukalla kissakahvilassa ja syömässä. Kissakahvila oli mielenkiintoinen kokemus. Käytännössä se oli pienehkö huone jossa katit käyskentelivät vapaasti asiakkaiden pällistellessä, rapsutellessa ja leikittäessä niitä. Tunti hengailua kissojen kanssa maksoi 1000 jeniä eli n. seitsemän euroa, ja hintaan sisältyi yksi juoma. Ei paha! Vaikka olenkin itse enemmän koiraihmisiä niin kyllähän ne suloiset kissat siellä sydäntäni lämmittivät. Onkohan täällä koirakahvilaa?

Tällainen paikka oli kyseessä
Satuttiin sopivasti ruoka-aikaan olemaan paikalla~
Kahvilan jälkeen käytiin tosiaan syömässä ramenia kivassa ennestään tutussa pikkupaikassa. Kuvia en tajunnut ottaa koska oli NÄLKÄ mutta voin kertoa että oli hullun hyvää. Jospa räpsisin kuvia ensi kerralla, luulen että kyseisessä paikassa tulee käytyä vielä pariin otteeseen...

Muistaakseni mainitsin joskus aiemmin tahtoneeni syödä okonomiyakia eli eräänlaista kaalipannukakkumunakasta? Toiveeni toteutui lauantaina, kun kävimme erään uuden tuttavuuden kanssa Sapporon asemalla sijaitsevassa okonomiyakipaikassa lounaalla. Jokaisessa pöydässä oli jättimäinen kuuma levy, jolla saimme ihan itse paistaa okonomiyakimme sellaiseksi, kuin tahdoimme. Pöytään tuotiin vain taikina kupissa ja siitä se lähti!

Paistamisen alkuvaiheessa
Tilaamamme lätyn aineksina olivat liha, kaali, sipuli, kananmuna sekä joku taikinahärpäke.

Soosit päälle ja syömään!
Okonomiyaki käännettiin kerran, ja paistamisen päätteeksi lisättiin päälle kastike sekä majoneesi. Söimme tuon puokkiin ja oli muuten juuri sopivan kokoinen! Tietty lisäksi söimme myös yakisobaa eli paistettuja nuudeleita (joiden seassa oli muuten mustekalaa!) sekä monjayakia eli okonomiyakin tapaista mutta vetelämpää herkkua. Ei jäänyt nälkä...

Tähän väliin voisin ylistää sitä, miten halpaa täällä on syödä ulkona. Kaikki edellä mainittu tuli maksamaan vain n. seitsemän euroa per pärstä! Suomessa ei voisi köyhänä opiskelijana kuvitellakaan käyvänsä ulkona syömässä useammin kuin kerran kuussa mutta täällä ei tunnu olevan mitään ongelmaa. Toki täältäkin löytyy niitä kalliita paikkoja mutta Suomeen verrattuna täällä on runsaasti enemmän mahdollisuuksia syödä maha kunnolla täyteen vähällä rahalla. Arvostan!


Kotiin lähtiessä kävin asemalla sijaitsevassa kirjakaupassa koppaamassa mukaani hieman opiskelumateriaalia! Manga on täällä suht halpaa uutenakin, joten päätin alkaa taas pikku hiljaa keräilemään rakastamiani sarjoja. Täällä on myös runsaasti kauppoja, joissa joko vuokrataan mangapokkareita tai myydään käytettyinä, joten eipä lopu luettava ihan heti kesken.

Kello alkaa lähestyä keskiyötä, joten lienee parempi painua pehkuihin. Lämpimän kylvyn ja kamomillateen ansiosta luulen nukkumatin saapuvan varsin pian~

2 kommenttia:

  1. Täällä ollaan menossa mukana! Pakkasta -12 mutta arska paistaa. Mukava käydä täällä lueskelemassa kuulumisia, Tiina muistaa mainita jokaiselle kaverilleen kuinka hänen kummitätinsä on Japanissa. :) Tsemppistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Pitääpä muistaa päivitellä enempi kun kerran lukijoitakin on, huhhuh! Paljon paljon terkkuja Tiinalle ja muillekin muksuille ja kiitosta paljon :)

      Poista