torstai 16. huhtikuuta 2015

Kevätloma 2

Kevätloma 2 - Matka jatkuu! Ja siitä tulikin tuon yhden päivän osalta aika rankka matka...

Mainion, mukavan, mahtavan majatalon jälkeen lähdimme takaisin kohti Tokiota samalla junalla, jolla sieltä lähdimmekin. Pääsimme taas junan nokkaan näköalapaikoille, ja innoissamme ihastelimme maisemia päivän ollessa huomattavasti pilvisempi kuin edellinen. Hörpin siinä ihanaa, kupongilla ostettua kaakaotani ja nautiskelin matkasta kunnes kuului kuulutus, jonka mukaan edessäpäin tapahtuneen junaonnettomuuden takia meidän täytyisi jäädä seuraavalle pysäkille odottamaan lisätietoja. Noh, siinä sitten istuskeltiin lähemmäs puolisen tuntia kuuluttajan lupailevan lisäinfoa n. kymmenen minuutin välein.

Lopulta saimme sitä kauan kaivattua lisäinfoa, tosin mitään hyviä uutisia se ei sisältänyt. Juna jämähti asemalle ja matkustajien olisi etsittävä toinen tie Tokioon. Mahtava homma... Olimme jossain Hakonen ja Tokion välillä, eikä mitään hajua mikä muu juna sinne olisi mennyt. Onneksi vieressämme istui huippumukava japanilainen pariskunta, jolta sitten kyselin neuvoa. Päädyimme lähtemään yhdellä paikallisjunalla takaisin lähtöasemaa kohti, josta lähtisi aikanaan juna Tokioon. Pienen seikkailun jälkeen päädyimme toiseen paikallisjunaan, joka oli menossa juuri sinne minne mekin. Paikallisjunassa vaan on muutama ei-niin-mukava piirre, kuten 1) ne ovat hullun hitaita ja 2) ne ovat yleensä täpöten täynnä (ja tämä on siis tasoa "apua apua en saa happea ja kenen kyynärpää on kylkiluideni välissä ja kaikki pimenee"). Nämä yhdistettyinä väsymykseen, kyrsimykseen ja suureen määrään kookkaita matkatavaroita aiheuttivat ensin voimakasta kiehumista mutta hetken päästä lähinnä vain epätoivoista repsimistä. Ei aivan menneet hommat niin kuin suunniteltiin!

Aikanaan pääsimme perille (tuntui kuin päivä olisi mennyt siellä junassa ja muutama elinvuosi kadonnut...), ja muutaman metrovaihdon jälkeen saavuimme hotellillemme! 

Oltiin koooorkealla
Durarara!
Hotelli oli tuollaisella ihan mukavalla asuinalueella. Tuolta löytyi myös eräs italialainen ravintola, josta saa parasta juustokakkua, mitä olen täällä syönyt... Pitänee mennä uudestaan jo ihan sen takia.

En aivan muista enää minä päivänä tehtiin mitäkin, joten nakkelen kuvat tähän jossain satunnaisessa järjestyksessä...

Päätin jo kauan sitten, että jos ikinä onni potkii niin että saan käytyä Tokiossa, haluan viettää päivän Ghibli-museossa. Tämä unelma toteutui erään japanilaisen ystäväni ansiosta, joka kävi hakemassa meille liput, opasti meidät paikan päälle ja vietti mukavan päivän seuranamme! Olen ikuisesti kiitollinen!

Cooool
Museo oli aika paljon pienempi, kuin mitä alun perin ajattelin. Siellä oli tosin juuri niin paljon porukkaa, kuin alun perin ajattelin... Museon sisällä ei saanut ottaa kuvia, joten niiden sijasta voin antaa vain tämän neuvon; käykää tuolla, ette tule katumaan! Liput ovat hullun halpoja (1000 jeniä), vaikka kaikki krääsä siellä sitten maksaakin mansikoita. Ostin itse kolme postikorttia, jotka koristavat nyt seinää tuossa edessäni, sekä t-paidan, joka silloin tällöin koristaa minua. Olisin tahtonut vielä hanafuda-pelikortit mutta ne maksoivat saman verran kuin t-paita... Minulle myös kerrottiin, että niitä voi tilata netistä. Jee!

Museon jälkeen mentiin vielä syömään lounasta johonkin herkkupaikkaan, johon piti jonottaa aika kauan. Ruoka kyllä maistui~

Huomatkaa päivän teemaan sopiva Totoro-latte
Lisää lattetaidetta
Hahahah tuo latte olikin väärinkäsityslatte... Muruseni tahtoi kuvan Jojosta, eli tuollaisesta muskelimiehestä (kuvassa tosin eri sarjan tyyppejä mutta close enough), mutta tarjoilija kuuli minun sanovan "chouchou" eli perhonen. Tosi nättihän tuo tosin oli vaikkei aivan ollutkaan sitä mitä oli mielessä, ja ilmeisesti maistui aivan hyvälle!

Jonain päivänä käytiin myös katselemassa kivoja kaloja sun muita! Annanpa taas kuvien puhua puolestani,  ne ovat siinä niin paljon parempia kuin minä:

"Kato nakki"
Paljon kaloja! Ja ei, tuolla ei lillu pää tuolla seassa vaan isompi kala...
Pikkupikkukaloja
Meriheponen!
Joku ihme tyyppi ja lisää kaloja
Niin nättiä~
Tuollainen pieni otus...
Meduusatunneli
On ne vaan niin siistejä!
???
Nimettiin tämä mini-Cthulhuksi
Tuo allas oli ihan uskomattoman värikäs ja kaunis!
Nemoja!!
Pingviinejä ulkoaltaissa
Tämä peto yritti tulla lasin läpi kimppuumme...
Siinäpä muutamia sieltä!

Tuon jälkeen mentiin vielä käymään planetaariossa, koska päästiin samalla lipulla vain parin sadan jenin lisähinnalla. Kaloja katsellessa vierähti tunti jos toinenkin, joten molemmat oltiin aika väsyneitä tuossa vaiheessa. Asiaa ei auttanut pimeä huone, jossa penkit laitettiin makuuasentoon ja rauhoittava musiikki soi... Voin tunnustaa nukahtaneeni hetkeksi. En onneksi missannut paljoa, sillä planetaario ei ollutkaan sellainen siisti retki avaruudessa kuin esim. Tietomaan jättielokuvat, vaan oikeasti vain tähtitaivas, jonka kuvioita käytiin läpi. Vähän pirteämpänä olisin saattanut olla kiinnostuneempi.

Sitten mentiin syömään ihanuuksia, nimittäin yakinikua eli paistettua lihaa. Meillä oli kahden tunnin tabehoudai, eli saatiin syödä niin paljon kuin napa veti! Napa vetikin yllättävän paljon, ja lähdettiin tuolta melkoisessa lihaähkyssä... Ei hetkeen tehnyt mieli syödä lihaa!

I have no idea what I'm doing
En ollut itsekään syönyt tuota ennen, joten tekniikka oli tosiaan vähän hukassa... Kasvikset tahtoivat palaa tai jäädä alikypsiksi :( Herkkua oli silti!

Ruoan jälkeen käytiin vielä pikaisesti Shibuyassa. Väsymys oli tuossa vaiheessa iltaa jo pahasti voitolla, joten ehkä Shibuyan ihmistungos ei ollut paras paikka mennä sulattelemaan ruokaa... Iski aika paha ahdistus päälle, joten lähdettiin aika pian pois. Ehdin pari kuvaa kuitenkin ottaa!

Hachiko! Pikkasen tärähti kun olin jo puoliksi juoksemassa väkijoukkoa karkuun
On kyllä aika Japanimainen Japanikuva
Aika pian tuon jälkeen vain hotellille ja nukkumaan.

Kuvat loppuivat aika lailla tuohon sillä mitä kauemmin tuolla oltiin, sitä vähemmän niitä räpsin. Kävimme noiden lisäksi vielä ainakin Akihabarassa, joka oli yllättävän pieni! Tulihan sieltä kaikenlaista krääsää ostettua silti, heh. En edes muista enää mitä kaikkea, sillä tungin kaikki ostokseni Suomeen palaavan osapuolen matkalaukkuun. Onpahan mukava sitten elokuussa muistella mihin sitä rahojaan tuhlasi!

Viimeisenä päivänämme Tokiossa olimme molemmat kovin kyllästyneitä ihmisjoukkoihin ja metrolla rälläämiseen, joten käveleskelimme vain hotellimme ympäristössä ja otimme rennosti. Päivä oli vaihteeksi todella kaunis (lähes kaikkina muina päivinä satoi), joten kävely maittoi!

Tokion jälkeen kiidimme luotijunalla Nagoyaan, jossa vietimme lentokenttähotellissa yhden yön. Aamulla oli sitten toisella lähtö Sapporoon ja toisella Suomeen... Kyllä, hyvästit olivat tuskaiset. Mutta eipä tässä ole enää kuin nelisen kuukautta jäljellä, joten loppusuoralla ollaan!

Jännä miten erilainen keli saattaa löytyä vain yhden lyhykäisen lennon takaa:

Tältä näytti Tokiossa...
...ja tältä Sapporossa.
Huoh, Sapporo... Enää tässä vaiheessa noita lumivuoria ei tosin ole joten jeee kyllä se kesä sieltä tulee!

Pistetäänpä vielä yksi söpöstelykuva loppuun. Poikaystäväni halusi käydä kokeilemassa purikuraa, joten pitihän tuota käydä kuvat räpsimässä! Tässä yksi otos kuudesta (kaikki ne muutkin ovat vähintäänkin yhtä hienoja):

Yes yes yes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti