keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kevätloma 1

Pahoittelen viimeaikaista hiljaisuuttani! Kävin kevätloman kunniaksi hieman seikkailemassa, joten blogi jäi aika tehokkaasti huomiotta. No, onpahan nyt jotain mistä kirjoittaa!

Seikkailuni alkoi yllärivisiitillä armaaseen kotimaahani! Kyllä, koti-ikävä puski päälle lähes koko syksyn ajan siihen malliin, että ostaa pätkäytin jo joulukuun lopulla liput Suomeen. Vietin helmikuun alussa omassa ihanassa kämpässäni kaksi ihanaa viikkoa, jotka aika tehokkaasti tiivistyvät tähän kuvaan minusta ja tosirakkaudestani:

<3
Vietimme monta lämmintä ja rakkaudentäytteistä hetkeä yhdessä noiden viikkojen aikana. <3 Aivan uskomatonta luksusta kun voi milloin vain pyöräyttää kotitekoista pizzaa tai ihania piirakoita tai ihania laatikoita tai mitä tahansa!

Tosirakkaus #2 eli poikaystäväni ei tiennyt Suomireissustani etukäteen mitään, sillä halusin yllättää hänet. Suunnitelmani onnistuikin täydellisesti (veljeni avustuksella), ja reppana yllättyi pahanpäiväisesti, hohoho~ Kosto oli tosin suloinen, sillä yllätyksestä toivuttuaan muruseni päätti kosia! :) Olemme nyt siis onnellisesti kihloissa, vaikka välillämme onkin se muutama tuhat kilometriä vielä nelisen kuukautta. Minulta on aina välillä kyselty miten parisuhde jaksaa vuoden mittaisen vaihto-opiskelun, ja pelottaako minua että suhde loppuu sen aikana. No ei pelota nyt eikä pelottanut aiemminkaan. Alusta asti lähdettiin tähän vuoteen sillä ajatuksella että minä nyt käyn vähän kääntymässä tuolla merten takana ja sitten jatketaan siitä mihin jäätiin. Mutta eipä siitä sen enempää.

Suomireissun jälkeen poikaystäväni lähti mukaani tänne kiertelemään pariksi viikoksi! Tuota yhteistä reissua oli suunniteltu jo pidemmän aikaa, toinen meistä ei vaan tiennyt että lähden mukaan Suomesta asti... Aluksi matkasimme tänne Sapporoon, jossa vietimme muutaman päivän. Tuntui hassulta ottaa hotelli noille päiville kun kuitenkin asun täällä mutta noh, asuntolan säännöt on mitä on. Ei yövieraita, eikä poikia huoneisiin edes päivällä! Pöh... Käytiin noiden päivien aikana kaikissa lemppariruokapaikoissani ja kierreltiin kaupunkia. Jälkeenpäin tuntuu, että olisipa täällä voinut viettää muutaman päivän pidempäänkin, paljon jäi nimittäin vielä näyttämättä ja paljon ruokia syömättä. Ei auta kuin tulla häämatkalla takaisin. :)

Sapporon jälkeen lennähdettiin Tokioon, sillä kumpikaan meistä ei ole koskaan siellä päässyt käymään. Ensimmäinen yö vietettiin Tokiosta hieman kauempana Hakonessa, jonne meidät kuljetti aika jänskä juna:

Näköalapaikat
Oltiin siis ihan junan nokassa istumassa isojen ikkunoiden ympäröimänä! Maisemat olivat todella kauniit, valitettavasti päivä oli ihan hullun kirkas ja molemmilla jäi arskat kotiin... Siinä sitten siristeltiin ja yritettiin kovasti nähdä edes jotain sokeutumatta täysin. Hyvä me!

Väsyneet matkustajat. Päivä alkoi puoli viideltä aamulla...
 Perillä meitä sitten odotti ihana perinteinen japanilainen majatalo!

Kuva otettu lähtöpäivänä, jolloin satoi lunta :(
Tällaisessa paikassa yöpyminen oli asia, jonka ehdottomasti halusin kokea täällä ollessani, joten syöksyin internetin syövereihin ja varasin meille huoneen. Varaaminen oli muutamia saikkinoita lukuun ottamatta varsin vaivatonta (varaus täältä, suosittelen lämpimästi) ja suurimman osan asioista pystyi hoitamaan englanniksi. Kuvittelin paikkaa varatessani, että se olisi jossain aivan keskellä ei mitään, mutta kävikin ilmi että Hakone on aikamoinen turistirysä! Näitä majataloja eli ryokaneja oli tuonkin tien varrella aika monta, ja ihan tuosta edestä ramppasi bussi edestakaisin muutaman kerran tunnissa.

Bussipysäkille saavuttuamme meitä tuli vastaan yksi majatalon työntekijöistä, joka ilmoitti radiopuhelimella muillekin vieraiden saapuneen. Ovesta sisään tullessamme meitä tervehtikin koko muu henkilökunta rivissä kumarrellen ja toivotellen meidät tervetulleiksi! Huhhuh, koittaa siinä sitten muistaa miten kengät otetaan pois jalasta kaatumatta kun muutama silmäpari tuijottelee... Oli tosin hyvin tervetullut olo, arvostin!

Meidät vietiin huoneeseemme, jossa saimme laittaa päälle tuollaiset huippumukavat kamppeet ja hörppiä teetä.

Syystä muikeana
Alkutee ja ihana makea asia
Varasin meille tarkoituksella huoneen, jossa oli yksityinen kylpy, vaikka hinta olikin aika suolainen... Oli sen arvoista, voin kertoa!

Siellä se odottelee~
Ilta-allas <3
Oi voi, oli aivan uskomattoman ihanaa kylpeä tuolla lämpimässä vedessä ja hörppiä herkullista appelsiiniteetä (pullo penkillä toisessa kuvassa)... Oli sellainen "vitsit kyllä kannatti tulla Japaniin" -olo kertaa tuhat. Vielä kun joku elämäni rakkaus oli siinä vieressä niin eipä paljon paremmin olisi voinut mennä. Voi kun tuonne pääsisi takaisin!

Meille tarjoiltiin illallinen huoneeseen, ja tuo illallinen olikin aikamoinen kokemus... Meille annettiin kyllä ruokalista, mutta se oli kirjoitettu niin vaikeilla kanjimerkeillä, ettei minulla ollut hajuakaan, mitä iso osa syömistämme asioista oikeastaan olivat. Olisi pitänyt ottaa kanjisanakirja mukaan!

Kaikki oli niin kauniisti laitettu <3
Tässä kuvassa näkyy ensimmäinen osa illallista. Maistelimme mm. etanaa, jotain pieniä mustekaloja, pikkukaloja silmineen kaikkineen sun muuta mukavaa. Suurin osa ruoasta oli todella maukasta mutta jotkut asiat valitettavasti pistivät niin pahasti vastaan että niiden syöminen jäi maisteluun :( Olin tyhmä länsimaalainen jonka makunystyrät eivät kestä tällaisia shokkeja!

Paistettua kalaa ja erinäisiä asioita. Miten nätti lautanen?
Hahaha, enempää kuvia en ruoasta ottanutkaan, piti vissiin keskittyä syömiseen. Illallisessa oli todella monta osaa, söimme kuvissa olevien asioiden lisäksi vielä mm. sashimia (raakaa kalaa) ja paistettua lihaa kasvisten kera. En edes muista enää mitä kaikkea söimme, mutta maha oli kyllä todella täysi jälkeenpäin eli varsin onnistunut illallinen!

Majatalo oli yhtä kaunis sisältä kuin ulkoakin, joten kävimme vähän kiertelemässä ja räpsimässä tärähtäneitä kuvia. Tässäpä muutamia niistä:

Käytävä X
Puutarhaa ihastelemassa
Matkamuistokauppa, joka oli sen verran kallis että tyydyttiin vain ottamaan kuvia...
Eteisaula, jossa meidät otettiin sankoin joukoin vastaan aiemmin päivällä
Illallisen jälkeen meille tultiin laittamaan pedit lattialle. Nukuimme hyvin perinteisillä futoneilla, jotka olivat ihanan pehmeät ja lämpimät~ Tyynyt olivat taas tosin hieman ihmeelliset, tällä kertaa puoliksi normityyny ja puoliksi sellainen hernesäkki? Täh? Hyvin uni maitti kuitenkin, enpä edes muista milloin olisin nukkunut yhtä hyvin!

Aamulla herättiin aikaisin, että ehdittiin käydä aamukylvyssä ennen aamupalaa, joka tarjoiltiin sekin huoneeseemme. Aamulla kylpeminen oli aivan yhtä ihanaa kuin illallakin, oi voi <3

Lauantaiaamun piirretyt telkkarissa!
Aamupala
Aamupalassakin oli varsin monta liikkuvaa osaa, tuossa kuvassa on vain muutama niistä. Kaikki oli hyvää ja tuo oli kyllä loistava aloitus rankalle päivälle! Tuosta rankasta päivästä ja sitä seuraavistakin voisin kirjoitella joskus toiste, ettei tämä postaus veny ihan hulluihin mittoihin. Kevätloma osa 2 luvassa siis myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti