maanantai 27. huhtikuuta 2015

Sakura, sakura

Sapporossa on kevät joka tuntuu jo hetkittäin ihan kesältä! Lumet sulivat kuin taikaiskusta ja lämpö on jo useamman kerran kivunnut kahdenkympin pintaan. Nyt voi taas liikkua pyörällä joka paikkaan, eikä aina ulos lähtiessä tarvitse pelätä kuolevansa johonkin lumipenkkaan jäällä kompuroituaan... Tykkään!

Tänään oli ihan erityisen lämmin päivä! Tien varrella olevien lämpömittareiden mukaan lämpöä oli sen 24 astetta. Huhhuh! Lämpimän päivän kunniaksi päätimme lähteä piknikille yhteen Sapporon puistoista katselemaan kukkivia kirsikankukkia (桜 eli sakura). Piknikit kirsikankukkien ihastelua varten eli hanamit (花見) ovat aika iso juttu täällä aina keväisin. Tänään puistossa ei ollut ihan mahdottomasti porukkaa koska menimme arkipäivänä ja vieläpä keskellä päivää, mutta varsinkin viikonloppuisin on kuulemma aika hankala saada paikkaa ellei sitä mene jo aikaisemmin aamulla varaamaan.

Olimme aika aikaisin liikkeellä, joten kukkia oli vielä vasta lähinnä siellä täällä muutamia, mutta nättejä ne muutamatkin olivat!

Tällaisen puun alla istuskelimme
Lammen rannalla!
Kyllähän niitä mielellään katselee~
<3
En malta odottaa, että kaikki puut puhkeavat kunnolla kukkaan! Kukkia alkoi näkyä jo viime viikolla, ja minulle iski taas sellainen "niin joo olen Japanissa" -olo kun ajelin pyörälläni luennoille kirsikankukkien ympäröimänä...

Kevätloma on tosiaan nyt lomailtu ja luennoilla on tullut rampattua nyt jo pari viikkoa. Ajattelin kirjoitella kursseista hieman lähinnä tulevia vaihtareita varten, mutta taidan kuitenkin omistaa tämän päivityksen pelkästään noille ihanille kukille. Myöhemmin siis luvassa asiaa opiskelukiemuroista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti